Risonisallad med halloumi

Halloumin i denna pastasallad går förstås också utmärkt att grilla direkt på grillen och vända ner i salladen strax före servering.

Allt om Mat
Risonisallad med halloumi
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3 dl risoni (barilla)
  • 1 paprika - röd
  • 1 squash - (ca 350 g) liten
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt - + 2 krm salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 2 halloumiost - (à 150 g)
  • 2 msk citron - pressad
  • 2 msk olivolja - extra vergine

Gör så här

  1. Koka pasta, gärna risonin, enligt anvisning på förpackningen. Häll den i en sil och spola den under kallt vatten.

  2. Kärna ur paprikan. Tärna paprika och squash. Stek i olja tills grönsakerna fått fin färg. Strö på 1/2 tsk salt.

  3. Blanda pastan och grönsaker i en stor skål.  Strö på 2 krm salt och peppar.

  4. Skiva halloumi. Stek den i en stekpanna utan fett. Skär den i bitar och vänd ner i salladen. Tillsätt citronsaft och olja.

Vad tyckte du om receptet?