Risonirisotto med spenat och parmesan

Risoni är pasta som ser ut som stora risgryn. Den är god både ljummen och kall ihop med olika grönsaker .
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,75 kg risoni (barilla)
  • 4 l grönsaksbuljong - (tärning + vatten)
  • 1,25 kg bladspenat - färsk
  • 2 msk smör
  • 1 vitlök - 6 st klyftor
  • 0,5 msk salt
  • 1 tsk vitpeppar - mald

Garnering

  • 4 dl parmesan - riven
  • 4 dl rucolasallad - riven i bitar
  • 200 g svarta oliver - eller kalamata

Gör så här

  1. Koka risonin i buljongen 11 min. Sila upp och låt rinna av.

  2. Hacka och smörfräs spenaten snabbt. Pressa över vitlök.

  3. Blanda risonin med spenaten, smaka av med salt och peppar. Lägg upp, strö över oliver, parmesan och rucola.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!