Risoni med paellasmak

Recept på risoni med paellasmak. Risonisallad passar även fint till grillad fisk eller kyckling.
Recept på risoni med paellasmak.
Recept på risoni med paellasmak. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 g risoni (barilla)
  • 3 paprikor - gärna i olika färger
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 1 pkt saffran - (1/2 g)
  • 2 dl vitt vin - torrt
  • 2 msk kycklingfond - konc
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 400 g kvisttomater - små

Garnering

  • bladpersilja

Gör så här

  1. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Spola av den i kallt vatten och låt den rinna av.

  2. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva vitlöken. Fräs paprika och vitlök i olja ca 3 min. Tillsätt saffranet. Häll på vin, fond och socker. Krydda med salt och peppar. Låt sjuda ca 5 min.

  3. Repa tomaterna och blanda ner dem i pannan. Låt kallna.

  4. Blanda risonin med grönsaksfräset och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!