Ris à la malta med björnbärskompott och pistasch-crunch

Perfekt dessert till många, så gör gärna dubbel sats!
Anna Wendt
Servera ris à la maltan med björnbärskompott i portionsglas.
Servera ris à la maltan med björnbärskompott i portionsglas. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 250 g risgrynsgröt
  • 1 msk florsocker
  • 1 krm vaniljpulver

Björnbärskompott

  • 225 g björnbär - frysta
  • 2 msk citron - pressad
  • 2 msk strösocker

Pistasch-crunch

  • 1 dl pistaschnötter - skalade
  • 2 msk smör
  • 2 msk sirap - ljus
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk kokosflingor

Garnering

  • bär - eller frukt, färska , t ex björnbär eller fikon

Gör så här

  1. Kompott: Koka upp björnbär, citronsaft och socker i en kastrull och sjud ca 5 min. Mosa sönder bären lite lätt med en potatisstöt eller gaffel. Låt svalna och ställ sedan i kylen.

  2. Vispa grädden. Blanda risgrynsgröt, grädde, florsocker och vaniljpulver. Ställ kallt.

  3. Crunch: Grovhacka nötterna. Smält smöret i en stekpanna, häll i sirapen. Blanda ner övriga ingredienser. Rosta på medelvärme under omrörning till fin färg. Häll ut på ett bakplåtspapper, låt kallna.

  4. Servera ris à la maltan med björnbärskompott i portionsglas. Strö över pistasch-crunchet. Toppa med frukt eller bär.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!