Klassisk Ris à la Malta – på färdig risgrynsgröt

Gör Ris à la Malta snabbt och enkelt – köp färdig risgrynsgröt i butiken!

Allt om Mat
Klassisk Ris à la Malta – på färdig risgrynsgröt
Foto: Linda Nestor

Ingredienser

  • 500 g risgrynsgröt - färdiglagad, finns i kyldisken
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 - 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 apelsiner

Gör så här

  1. Vispa grädden hårt tillsammans med florsocker och vaniljsocker.

  2. Skala och apelsinerna. Skär ut hinnfria klyftor. Skär apelsinklyftorna i bitar.

  3. Blanda gröt och grädde. Lägg upp i en skål och garnera med apelsinbitar.

Vad tyckte du om receptet?

Dricka till Ris à la Malta

Château Baulac Dodijos 2013 (4196) Frankrike, 99 kr (37,5 cl). Sött vitt vin med intensitet och fräschör, drag av torkade aprikoser, honung och saffran