Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Skär fisken i 4 bitar. Blanda vatten och salt och rör tills saltet lösts upp. Lägg fiskbitarna i lagen och låt stå i kyl i ca 1 tim.
Sås: Skala och skiva löken. Fräs löken i smör i en kastrull i ca 2 min. Häll på grädde, vatten och vin. Tillsätt kryddor och smula ner buljongtärningen. Koka upp och sjud såsen i ca 15 min. Sila såsen och red av den med majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt koka upp.
Sparris: Bryt av den nedre delen på sparrisen. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg i sparrisen och sjud i ca 4 min. Häll av vattnet och tillsätt smör. Värm sparrisen i smöret i ca 1 min. Ta upp sparrisen och håll den varm.
Sjud fisken i en gryta under lock med 1 dl vatten tills den är vit och fast, 58° innertemperatur.
Blanda ner ramslöken i såsen och servera den direkt med fisk, sparris och pressad potatis.