Rimmad kyckling med marinerad sparris

En läcker senapsdressing med lite sötma passar perfekt till vit sparris.
Rimmad kyckling med marinerad sparris
Rimmad kyckling med marinerad sparris Foto: Magnus Skoglöf

Rimmad kyckling med marinerad sparris

  • 2 kg kycklingfilé
  • 7,5 dl vatten
  • 1 dl salt
  • 50 g smör
  • 1 tsk svartpeppar - nymald

Sparris

  • 1 kg vit sparris
  • 0,5 dl dijonsenap
  • 0,5 dl honung
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 3 dl rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 krukor dragon

Gör så här

  1. Blanda vatten och salt och rör tills saltet lösts upp. Lägg kycklingen i lagen och låt stå i kylen ca 4 timmar.

  2. Sätt ugnen på 150 grader. Spola hastigt av kycklingfiléerna med kallt vatten och torka med hushållspapper. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Krydda med peppar. Lägg kycklingen i en långpanna. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, till 68 grader innertemperatur. Låt kycklingen kallna.

  3. Sparris: Skala sparrisen. Koka den i  lättsaltat vatten tills den är mjuk men fortfarande har ett visst tuggmotstånd. Spola hastigt av sparrisen med kallt vatten och låt den rinna av. Skär den i ca 3 cm långa bitar.

  4. Vispa ihop senap, honung och vinäger. Tillsätt oljan. Krydda med salt och peppar. Repa bladen från dragonen, finhacka dem. Spara några hela blad till garnering. Blanda ner dragon och sparris i såsen.

  5. Skär kycklingen i skivor och lägg dem på ett fat. Skeda dressingen över sparrisen och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!