Rigatoni med italiensk korv

Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g rigatoni - tjocka pastarör med räfflor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 4 italienska färska korvar
  • 2 tsk fänkålsfrön - torkade
  • 1 msk timjan - färsk, eller hälften torkad hackad
  • 1 dl rödvin
  • 500 g passerade tomater
  • salt
  • svartpeppar - nymalen
  • parmesan - nyriven

Gör så här

  1. Sätt på pastavattnet. Finhacka löken och vitlöken och fräs i olivolja i en kastrull utan att det tar färg.

  2. Ta skinnet av korven och hacka innanmätet. Ett enkelt sätt att få ut köttet är att dela korven på längden och dra av köttet med en sked. Lägg det hackade korvköttet i kastrullen och fräs det tillsammans med löken en stund.

  3. Tillsätt fänkålsfrön och timjan. Låt fräsa en stund. Häll i vinet och låt koka in.

  4. Tillsätt tomaterna och låt såsen sjuda tills den tjocknar. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

  5. Koka pastan al dente. Häll av den. Blanda pastan med såsen. Servera med nyriven parmesan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!