Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Ricottapannkakor med honungssmör och bär

Ricottapannkakor med honungssmör och bär passar bra till frukost eller brunch.

Elisabeth Johansson
Ricottapannkakor med honungssmör och bär
Ricottapannkakor med honungssmör och bär
Ricottapannkakor med honungssmör och bär
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 250 g ricottaost
  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 3 msk smör

Honungssmör

  • 75 g smör - rumsvarmt
  • 2 msk honung - flytande

Tillbehör

  • 1 l bär - blandade, t ex jordgubbar, hallon, blåbär

Gör så här

  1. Dela äggen. Blanda äggulor, ricottaost och mjölk. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i äggulesmeten.

  2. Vispa äggvitorna i en separat bunke till ett fast skum. Vänd ner äggvitorna i smeten.

  3. Honungssmör: Vispa smöret fluffigt tillsammans med honungen.

  4. Stek pannkakorna i smör på medelvärme i en stekpanna tills de fått fin färg på båda sidorna.

  5. Servera pannkakorna varma med honungssmör och bär.

Vad tyckte du om receptet?