Ribs med soja- och ingefärsglaze  

Ribs med soja- och ingefärsglaze är smakrika och goda. Fyll på med glaze flera gånger medan spjällen steks så får de en god, klibbig yta.  
Monica Eisenman
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1,5 kg revben - eller kamben, tunna
  • 2 l vatten
  • 2 tsk salt
  • 5 svartpepparkorn

Glaze

  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl soja - japansk
  • 1 dl ananasjuice - drickfärdig
  • 1 dl honung
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 dl ketchup
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 2 msk ingefära - riven, färsk
  • 1 tsk chili - mald

Gör så här

  1. Lägg köttet i en stor kastrull och häll på vatten så att det täcker. Låt koka upp och skumma väl. Krydda med salt och lägg i pepparkornen. Låt köttet sjuda under lock tills köttet lossnar lätt från benet, ca 1 timme. Låt köttet svalna i lagen.

  2. Glaze: Skala och pressa vitlöken i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser. Låt koka upp och sjud sedan ca 20 min, tills glazen tjocknat något.

  3. Sätt ugnen på 200°. Lägg spjällen på en plåt eller i en ugnssäker form. Pensla spjällen med hälften av glazen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, tills de fått fin färg. Pensla ribsen flera gånger med resterande glaze under tillagningstiden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!