Revbensspjäll med karamelliserade fikon

Revbensspjällen ska kokas riktigt möra innan de smörsteks och öses med glaze.
Allt om Mat
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 kg revbensspjäll - tjocka
  • 1 gul lök
  • 1,5 l vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 2 msk smör

Glaze

  • 2 dl kokspad
  • 2 dl japansk soja
  • 0,5 dl honung
  • 1 tsk ingefära - färsk riven
  • 2 msk smör

garnering

  • 4 fikon
  • 1 msk smör
  • 1 msk råsocker

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Lägg revbenen i en gryta och häll på vattnet. Låt koka upp. Skumma väl. Tillsätt lök och kryddor. Låt koka under lock tills köttet är riktigt mört, ca 1 1/2 timme.

  2. Ta upp köttet och låt det kallna.

  3. Koka ihop spadet som revbenen kokat i tills 2 dl återstår.

  4. Lägg alla ingredienser, utom smöret, till glazen i en kastrull och låt det koka tills 2/3 återstår. Avsluta med att klicka i smöret.

  5. Halvera fikonen. Stek dem i smör ca 2 min på varje sida. Strö över sockret och låt det smälta ner.

  6. Skär revbenen i bitar och stek dem i smör i en stekpanna. Ös över glazen och servera dem med de karamelliserade fikonen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!