Revbensspjäll med chili, röksalt och apelsin

Saftiga och goda revbensspjäll som penslats med en god kryddig glace.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg revbensspjäll - tjocka

GLACE

  • 2 msk sirap - mörk
  • 1 apelsin - finrivet skal
  • 2 tsk röksalt - tex Ridderheims salt, eld
  • 1 msk enbär - krossade i mortel
  • 3 msk sweet chilisås
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Stycka revbensspjället i portionsbitar. Lägg dem i en ugnssäker form.

  2. Glace: Blanda sirap, apelsinskal, röksalt, enbär, sweet chilisås, salt och peppar. Pensla spjällen med hälften av blandningen.

  3. Tillaga mitt i ugnen i 50-60 min. Vänd spjällen efter halva tiden och pensla med resten av glacen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!