Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Revbensspjäll med apelsin- och whiskyglaze

Revbensspjäll med apelsin- och whiskyglaze är härligt kryddiga. Revbensspjällen blir snabbare färdiga när de skärs i bitar innan de kokas.

Revbensspjäll med apelsin- och whiskyglaze
Revbensspjäll med apelsin- och whiskyglaze
Revbensspjäll med apelsin- och whiskyglaze
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 kg revbensspjäll - tjocka
  • 2 l vatten
  • 1 msk salt

Glaze

  • 1 bananschalottenlök
  • 1 msk rapsolja
  • 1,5 dl apelsinmarmelad
  • 0,5 dl farinsocker
  • 0,5 dl whisky
  • 2 msk soja - kinesisk

Gör så här

  1. Skär revbensspjällen i bitar. Lägg dem i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Låt koka upp och skumma eventuellt. Tillsätt salt och låt koka under lock tills spjällen känns möra, ca 40 min. Låt rinna av och kallna.

  2. Glaze: Skala och finhacka löken. Fräs den i olja i en kastrull ca 2 min. Blanda i marmelad, farinsocker, whisky och soja och låt sjuda ca 5 min. Låt glazen kallna.

  3. Sätt ugnen på 225°. Lägg spjällbitarna i en ugnssäker form och pensla dem med glazen. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills spjällen fått fin färg.

Vad tyckte du om receptet?