Revbensspjäll

Koka de tjocka revbensspjällen i förväg. Förvara i kylen tills de ska glaseras och stekas färdigt i ugn.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg revbensspjäll - tjocka
  • 1 l vatten
  • 2 tsk salt
  • 3 lagerblad
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 gul lök - liten

Glace

  • 1 dl hoisinsås
  • 1 msk ingefära - färsk riven

Gör så här

  1. Koka upp vatten med salt, lagerblad, pepparkorn och lök i bitar.

  2. Skär revbensspjällen i bitar och lägg dem i det kokande vattnet. Skumma av ytan efter en stund och sjud sedan under lock ca 40 min. Låt svalna i spadet.

  3. Tag upp revbensspjällen ur kokspadet och låt dem rinna av. Sätt ugnen på 200°. Lägg köttbitarna i en ugnssäker form.

  4. Rör samman hoisinsås med riven ingefära och blanda med köttbitarna. Stek i nedre halvan av ugnen ca 20 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!