Renskavswrap med lingondressing

Wrap inspirerad av kebab men med renskav och rårörda lingon.

Christina Asplund
Renskavswrap med lingondressing
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 500 g renskav
  • 2 msk smör
  • 1 msk kebabkrydda
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 gul lök - fint skivad
  • 200 g vitkål - och eller rödkål, finstrimlad
  • 4 - 6 tunnbröd - mjuka rektangulära eller runda

Lingondressing

  • 1 lingon - rårörda
  • 1,5 dl crème fraiche - eller gräddfil
  • salt
  • svartpeppar

Garnering

  • persilja

Gör så här

  1. Fräs renskavet i en het stekpanna med smör i cirka 5 minuter. Krydda med kebabkrydda, salt och peppar. Tillsätt lök och kål och låt det fräsa med ett par minuter, tills kålen mjuknar något.

  2. Blanda rårörda lingon med crème fraiche eller gräddfil till dressing. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

  3. Forma tunnbrödet till en strut med uppvikt spets till en wrap. Fyll med renskavsblandningen och ringla över lingondressingen. Garnera med persilja.

Vad tyckte du om receptet?