Red velvet fladdermöss- cupcakes med frosting

Red velvet fladdermöss- cupcakes med frosting är saftiga muffins. Anpassa mängden hushållsfärg efter koncentrationen på färgen.

Lisa Eisenman Frisk
Red velvet fladdermöss- cupcakes med frosting
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 3,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3,5 dl vetemjöl - (210 g)
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl filmjölk
  • 1 dl rapsolja - eller solrosolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk hushållsfärg - röd

Frosting

  • 5 dl florsocker
  • 100 g färskost - naturell
  • 60 g smör - rumsvarmt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk hushållsfärg - svart, i pastaform

Garnering

  • fladdermöss

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa socker och ägg poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med filmjölk, olja och vinäger. Tillsätt hushållsfärg och vispa till en slät smet.

  2. Häll smeten i muffinsformar av papper ställda på en plåt, ca 3/4 fulla. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna på galler.

  3. Frosting: Vispa ihop florsocker, färskost, smör och vaniljsocker. Rör ner den svarta färgen lite slarvigt så att den frostingen blir lite ripplad. Bred frostingen på toppen av varje cupcake.

  4. Fladdermöss: Klipp svarta sidenband i ca 7 cm långa bitar. Gör en knut i mitten på varje bit. Klipp kortänderna som på bilden. Måla ögon på varje knut med en vit penna. Stick in en bit stadig ståltråd i varje knut. Garnera varje cupcake med en fladdermus.

Vad tyckte du om receptet?