Red velvet cupcakes med chokladgömma

Vi använde Lindts lindorkulor Strawberries and cream, men välj din kärestas favoritsmak. Rumstempererad är fyllningen smältande, kyld är den krämig som en tryffelkula.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl rapsolja - neutral
  • 1 ägg - stort, rumsvamt
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk geléfärg - röd eller hushållsfärg
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 msk kakao
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 6 lindorkulor - Lindts

Frosting

  • 0,5 citron
  • 100 g färskost - naturell
  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 2 dl florsocker

Garnering

  • hjärtströssel - , ev ätbart glitter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Ställ ut muffinsformar på en plåt eller muffinsplåt.

  2. Vispa socker och olja till en jämn smet med elvisp. Tillsätt ägg, gräddfil och färg under vispning.

  3. Blanda mjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Rör om.

  4. Fyll smeten till hälften i formarna. Tryck i en godiskula i varje form. Grädda muffinsen mitt i ugnen 10–13 min. Testa med sticka att de är torra. Låt kallna.

  5. Frosting: Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Vispa färskost, florsocker, smör och citronskal med elvisp. Sätt in i kyl ca 1 timme så att den hårdnar.

  6. Spritsa frostingen på cupcakesen. Toppa med strössel och eventuellt ätligt glitter.

  7. Foto Helén Pe 2/18

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!