Recept på fläskfilé i panna med kantareller, tomat och timjan

Fläskfilé i ugn, fläskfilégryta, stekt fläskfilé... Det finns en hel uppsjö med recept på fläskfilé. Vi rekommenderar kombinationen svamp och fläskfilé och gärna kantareller. Svampens jordiga smak gifter sig perfekt med det söta, milda köttet. Att laga köttet i panna gör det både enkelt och gott och med lite extra kantarellfond blir såsen extra smakrik – en perfekt middag för hela familjen helt enkelt!
Cindy Ahrnewald

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk smör
  • 1,5 msk kantarellfond
  • 50 g kantareller
  • 10 st cocktailtomater - delade i halvor
  • 1 msk timjan - färsk

Gör så här

  1. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor, salta och peppra.

  2. Stek fläskfilén i en panna tillsammans med kantarellerna tills svampen är gyllenbrun.

  3. Vispa ihop crème fraiche och kantarellfond och häll över i pannan.

  4. Rör om och låt småkoka i några minuter.

  5. Blanda ner de halverade tomaterna och riv blad från färsk timjan och strö över grytan.

  6. Servera med nykokt pasta eller ugnsbakad potatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!