Rawgodisägg

Recept på veganska godisägg. Rawgodisägg är ett lite nyttigare godis. Använd gärna medjool-dadlar för bästa kvalitet.

Mia Öhrn
Rawgodisägg
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 175 g medjool-dadlar - urkärnade
  • 200 g cashewnötter
  • 3 msk kakao
  • 0,5 dl kokosolja
  • 2 krm salt - ev
  • 2 msk kaffe - starkt, avsvalnat

Garnering

  • 2 dl jordnötter - hackade

Gör så här

  1. Kärna ur dadlarna. Mixa dadlar och cashewnötter till en tjock massa i matberedare.

  2. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ihop till en smet. Låt smeten stå och stelna i kylen en stund om den känns för lös och kladdig för att rulla direkt.

  3. Forma massan till ägg och rulla dem i hackade jordnötter. Förvara godiset i kylen. Hållbarheten är 3–4 veckor.

Vad tyckte du om receptet?