Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rawfoodbollar – nyttiga chokladbollar med dadlar

Recept på rawfoodbollar med dadlar och kakao. En chokladboll fullproppad med nyttigheter men ändå snarlik originalet i smak.

Petra Lindstrand
Rawfoodbollar – nyttiga chokladbollar med dadlar
Rawfoodbollar – nyttiga chokladbollar med dadlar
Rawfoodbollar – nyttiga chokladbollar med dadlar
Rawfoodbollar med dadlar, nyttiga men nästan med samma smak som klassiska chokladbollar. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 mskchiafrön
  • 3 mskvatten
  • 200 gdadlar- urkärnade
  • 2 dlmandelmjöl
  • 4 dlfiberhavregryn
  • 4 mskkokosolja
  • 4 mskagavesirap
  • 4 mskkakao- gärna raw
  • 2 tskblåbärspulver
  • 3 mskkaffe- kallt, gärna espresso
  • 2 krmflingsalt
  • 1,5 dlkokosflingor

Garnering

  • 1,5 dlhasselnötter- rostade och hackade

Gör så här

  1. Blanda chiafrön och vatten. Låt svälla ca 10 min.

  2. Lägg dadlarna i en matberedare och mixa till en smet. Tillsätt chiafrön, mandelmjöl, 2 dl havregryn, olja, sirap, kakao, blåbärspulver, kaffe och finsmulat fling­salt och mixa till en slät smet. Rör i 2 dl havre­gryn och kokosflingor.

  3. Forma smeten till bollar och rulla i hasselnötterna.

  4. Låt stå i kylen ca 1 timme. Förvara kallt och lufttätt.

Vad tyckte du om receptet?