Rawfoodbollar – nyttiga chokladbollar med dadlar

Recept på rawfoodbollar med dadlar och kakao. En chokladboll fullproppad med nyttigheter men ändå snarlik originalet i smak.
Rawfoodbollar med dadlar, nyttiga men nästan med samma smak som klassiska chokladbollar.
Rawfoodbollar med dadlar, nyttiga men nästan med samma smak som klassiska chokladbollar. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 msk chiafrön
  • 3 msk vatten
  • 200 g dadlar - urkärnade
  • 2 dl mandelmjöl
  • 4 dl fiberhavregryn
  • 4 msk kokosolja
  • 4 msk agavesirap
  • 4 msk kakao - gärna raw
  • 2 tsk blåbärspulver
  • 3 msk kaffe - kallt, gärna espresso
  • 2 krm flingsalt
  • 1,5 dl kokosflingor

Garnering

  • 1,5 dl hasselnötter - rostade och hackade

Gör så här

  1. Blanda chiafrön och vatten. Låt svälla ca 10 min.

  2. Lägg dadlarna i en matberedare och mixa till en smet. Tillsätt chiafrön, mandelmjöl, 2 dl havregryn, olja, sirap, kakao, blåbärspulver, kaffe och finsmulat fling­salt och mixa till en slät smet. Rör i 2 dl havre­gryn och kokosflingor.

  3. Forma smeten till bollar och rulla i hasselnötterna.

  4. Låt stå i kylen ca 1 timme. Förvara kallt och lufttätt.

Vad tyckte du om receptet?