Raw chokladglass ­med banan- och jordnöts­glass

Recept på raw chokladglass ­med banan- och jordnöts­glass. Banan ger fin sötma tillsammans med agavesirap i glassen.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 bananer
  • 1 msk honung - flytande eller agavesirap
  • 0,5 dl kakao - gärna raw kakao
  • 2 dl yoghurt - grekisk eller ­sojayoghurt med vaniljsmak
  • 1 tsk ingefära - riven

Banan- och jordnötsglass

  • 2 bananer
  • 1 msk honung - flytande eller agavesirap
  • 0,75 dl jordnötssmör
  • 2 dl yoghurt - grekisk eller ­sojayoghurt med vaniljsmak

Varm chokladsås 1-2-3

  • 1 dl kakao
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Tillbehör

  • 1 dl jordnötter - grovt hackade
  • 1 dl bananchips - torkade

Gör så här

  1. Skala och mixa bananerna. ­Tillsätt honung, kakao, yoghurt och ingefära och mixa ihop. Ställ smeten i frysen 5–6 timmar, vispa några gånger i glassmeten med elvisp under tiden.

  2. Jordnötsglass: Skala och mixa bananerna. Tillsätt honung, jordnötssmör och yoghurt och mixa slätt. Ställ smeten i frysen 5–6 timmar, vispa några gånger i den med elvisp under ­tiden.

  3. Varva de båda glassarna i en skål med jordnötter och torkade bananer emellan. Ställ in i frysen 1/2–1 timme.

  4. Chokladsås: Vispa ihop alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och sjud ca 10 min under vispning. Servera glassen med varm chokladsås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!