Hemlagad ravioli med fyra ostar (quattro formaggi)

Fylld pasta kan du göra hemma själv, så blir det ännu godare än köpevarianten!

Christina Asplund
Hemlagad ravioli med fyra ostar (quattro formaggi)
Foto: Thomas Carlén

Pastadeg

  • 150 g vetemjöl
  • 50 g durumvetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 1 msk vatten - eventuellt

Fyllning

  • 50 g parmesan - riven
  • 50 g ricotta
  • 50 g mascarpone
  • 50 g mozzarella
  • 1 äggula
  • 2 tsk basilika - hackad
  • salt - peppar

Till servering

  • parmesan - riven
  • olivolja
  • basilika

Gör så här

  1. Lägg mjölet i en hög på bakbordet. Gör en grop i mitten av mjölsorterna och salta. Tillsätt ett ägg i taget, äggulan och eventuellt vatten. Arbeta ihop mjöl och ägg med fingertopparna på ena handen, från mitten och utåt kanterna, som en ”visp” till en grynig deg. Knåda ihop den med båda händerna till en smidig deg. Vira in degen i plastfolie och låt degen vila i kylen, 30 minuter.

  2. Fyllning: Mixa samman ostsorterna med äggula och basilika i en skål, med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

  3. Skär pastadegen i bitar. Kavla ut en bit i taget, för hand med kavel eller i en pastamaskin till längder. Klicka eller spritsa fyllningen glest på pastaplattan.

  4. Lägg en andra deglängd ovanpå. Tryck till runtom fyllningen och ta ut runda ravioli med mått, 5–6 centimeter i diameter.

  5. Koka dem i omgångar i rikligt med saltat vatten, 2– 3 minuter. Ta upp dem med hålslev.

  6. Servera med riven parmesanost, basilika och olivolja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök