Ravioli med brynt svamp – enkelt recept

Enkel middag med färsk pasta och brynta kantareller – eller om man har turen att hitta några fina karljohansvampar.

Ravioli med brynt svamp – enkelt recept
Foto: PER RANUNG

Ingredienser

  • 500 g ravioli - färsk, eller tortellini med svampfyllning
  • 250 g sockerärter
  • 200 g kantareller - karljohansvamp eller champinjoner
  • 0,5 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl mjölk
  • 100 g parmesanost - riven
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena) - ev
  • 1 knippa gräslök - liten
  • smör
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt sockerärterna när 1 minut återstår av koktiden.

  2. Ansa och bryn kantarellerna i 2 msk smör ca 5 min. Krydda med 1 krm salt och 2 krm peppar.

  3. Häll av pasta och sockerärter i ett durkslag, spara lite av kokvattnet. Häll tillbaka 1 dl av kokvattnet i kastrullen och tillsätt buljongtärning, mjölk och -parmesan. Sjud under omrörning till en såsliknande konsistens ca 1 minut. Är såsen tunn kan den redas av med majstärkelse utrört i lite vatten.

  4. Skär gräslöken fint. Vänd ner pastakuddarna i såsen och strö över kantareller och gräslök. Servera genast. 

Vad tyckte du om receptet?