Ratatouillegryta med indiska dofter

Här får den klassiska franska grytan ratatouille en indisk touch med kokosmjölk och currykryddor. Använd gärna lätt kokosmjölk så blir rätten smalare.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 lökar - stora röda (ca 200 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 aubergine - stor, (ca 600 g)
  • 1 paprika - röd
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk ingefära - mald
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk curry
  • 1 burk kokosmjölk - (400 ml)
  • 4 potatisar
  • 2 tsk fisksås
  • 1 dl korianderblad
  • 2 tsk citron - pressad

Tillbehör

  • 1 pasta - kokt, eller ris

Gör så här

  1. Skala och skär löken i klyftor. Skala och hacka vitlöken. Skär auberginen i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.

  2. Fräs lök och vitlök i oljan 2–3 min. Tillsätt krossade fänkålsfrön, ingefära, gurkmeja och curry. Fräs 1–2 min.

  3. Tillsätt kokosmjölk, aubergine och paprika. Koka upp under omrörning och sjud grytan under lock tills grönsakerna är mjuka, ca 15 min.

  4. Tärna potatisen och blanda i. Koka upp. Smaka av med fisksås. Garnera med korianderblad. Ringla över lite citronsaft. Servera med kokt pasta eller ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!