Råstekt vit sparris

Sparrisen blir härligt karamelliserad när den steks i smör och honung.
Mattias Larsson
Råstekt vit sparris
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 800 g vit sparris - stor
  • 3 salladslökar
  • 50 g smör
  • 2 msk honung
  • 1 msk citron - pressad
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala sparrisen noga så att allt det yttersta är bortskalat. Skär bort de nedersta 2 cm. Ansa och finstrimla salladslöken.

  2. Stek sparrisen i smör ca 5 min, tills den är mjuk med ett lätt tuggmotstånd i mitten. Ringla över honungen och låt den karamelliseras i stekpannan.

  3. Häll över citronsaften och blanda runt. Krydda med salt. Strö över salladslöken och servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?