Råstekt och picklad kålrabbi med torskrygg och kräftvinägrett
I ugn: 15 minuter
Aktiv tid c:a 40 minuter
Råstekt och picklad kålrabbi med torskrygg och kräftvinägrett en en välarbetad rätt. Picklad kålrabbi och råstekt dito är läckra tillbehör till den här pankobakade torskryggen.
Ingredienser
-
4 bitar
torskrygg
- (à 160 g)
-
1 tsk
salt
-
1 dl
panko
-
2 msk
dill
- hackad
-
1,5 msk
dillfrön
- krossade
-
50 g
smör
Picklad kålrabbi
-
1
kålrabbi
-
0,5 dl
ättiksprit
- (12 %)
-
1 dl
strösocker
-
1,5 dl
vatten
Råstekt kålrabbi
-
1
kålrabbi
- (ca 250 g)
-
25 g
smör
-
0,5 tsk
salt
Vinägrett
-
75 g
kräftstjärtar
- skalade
-
1
schalottenlök
-
1 msk
gräslök
- finstrimlad
-
1,5 msk
äppelcidervinäger
-
3 msk
olivolja
-
1 krm
salt
-
0,5 krm
svartpeppar
- nymald
Tillbehör
-
gröna salladsblad
Gör så här
-
Picklad kålrabbi: Skala kålrabbin och skär bort nedersta cm. Skär den i 1 cm stora tärningar. Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull och koka upp. Lägg ner kålrabbin, koka ca 1 minut. Låt kålrabbin kallna i lagen.
-
Vinägrett: Hacka kräftorna. Skala och finhacka löken. Blanda samtliga ingredienser.
-
Sätt ugnen på 175°. Krydda torsken med salt. Lägg den i en ugnssäker form. Blanda panko med dill och dillfrö och lägg ovanpå torskbitarna. Klicka över smör. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min till 52° innertemperatur.
-
Råstekt kålrabbi: Skala kålrabbin och skär bort nedersta cm. Skär den i 4 skivor. Stek kålrabbin i smör ca 3 min på varje sida. Salta.
-
Lägg upp kålrabbiskivorna på tallrikar. Lägg på torskbitarna. Toppa med kräftvinägrett, picklad kålrabbi och gröna blad.