Rassolje – estnisk rödbetssallad

Rassolje är gott på en skiva grovt mörkt bröd.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 5 - 6 potatisar - kokta, kalla (ca 300 g)
  • 2 fasta gröna äpplen
  • 2 ägg - hårdkokta
  • 150 g skinka - kokt
  • 3 inlagda rödbetor - hela
  • 2 saltgurkor

Till såsen

  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk senap - grov svensk
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1 tsk ättiksprit - (12 %)
  • 1,5 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk rödbetsspad från burken

Gör så här

  1. Skala potatisarna och skär i stora tärningar. Halvera och kärna ur äpplena och skär i lika stora bitar. Skala och tärna äggen.

  2. Tärna skinka, rödbetor och saltgurka. Blanda alla ingredienserna utom rödbetorna.

  3. Rör ihop ingredienserna till såsen i en skål. Smaka av. Vänd ihop sås och potatissallad. Blanda i rödbetor, så att salladen får en svagt rosa färg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!