Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Råriven rustik äppelkaka

En underbar rustik äppelkaka när man gör ströbrödet själv av rågkaka. En populär äppelkaka med rårivna äpplen.

Allt om Mat
Råriven rustik äppelkaka
Råriven rustik äppelkaka
Råriven rustik äppelkaka
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 3,5 dl ströbröd - gärna från rågbröd, t ex siktkaka
  • 100 g smör - kallt
  • 1 dl strösocker
  • 5 äpplen - syrliga

Tillbehör

  • 1 vaniljsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och riv äpplena grovt. Blanda äpple och socker. Lägg ett lager rivet äpple i en ugnssäker form, ca 20 cm i diameter.

  2. Strö ströbrödet i ett jämnt lager över äpplena. Hyvla över ett lager smör. Lägg på ett lager rivet äpple och fortsätt varva ingredienserna i samma ordning i formen. Det brukar bli 3 lager av varje. Avsluta med ett lager smör.

  3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min eller tills den fått fin färg. Servera den ljummen eller kall med vaniljsås.

Vad tyckte du om receptet?