Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Rårakor med nässlor, dill, tångkaviar och smetana

Recept på rårakor med nässlor och smetana. Vegetariskt, snabbt och läckert mitt i veckan. Tångkaviar är ett bra vegetariskt alternativ till vanlig rom. Vill man lyxa till det ännu mer så passar kallrökt lax i skivor ypperligt till.
Petra Lindstrand
Rårakor med nässlor, dill, tångkaviar och smetana
Rårakor med nässlor, dill, tångkaviar och smetana
Rårakor med nässlor, dill, tångkaviar och smetana
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 kg potatis - fast
  • 1 dl nässlor - eller spenat, förvälld och urkramad (100 g färsk) 
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 3 msk smör
  • 1 rödlök
  • 1 kruka dill
  • 1 burk tångkaviar - eller vanlig rom (80 g) 
  • 2 dl smetana - eller crème fraiche

Gör så här

  1. Skala och grovriv potatisen. Hacka de förvällda nässlorna. Blanda potatis, nässlor, salt och peppar. Stek rårakorna i omgångar en medelvarm stekpanna med smör. Det blir 8–12 rårakor. Lägg dem på en plåt allteftersom och håll dem varma i ugn på 100 grader.

  2. Skala och finhacka löken. Repa och grovhacka dillen.

  3. Servera rårakorna nystekta med tillbehören.

Vad tyckte du om receptet?

KÖKSTIPSET! Stek rårakorna i pannan så de får fin färg på ytan. Lägg dem allteftersom på en plåt och låt de steka klart i ugnen i 200 grader.