Råraka med rökt lax

25 min Ska du steka många rårakor kan de hållas varma i ugnen på en plåt. En matig grönsallad kan serveras till i stället för lax.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 potatisar - (ca 700 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk smör

Sås

  • 2 dl gräddfil
  • 2 äpplen - syrliga
  • 1 msk pepparrot - riven
  • 2 krm salt
  • 300 g laxfilé - kallrökt

Gör så här

  1. Skala och grovriv potatisen, blanda med saltet. Stek rårakorna i smöret i en stekpanna.

  2. Grovriv äpplena direkt ner i gräddfilen. Smaka av med pepparrot.

  3. Lägg upp laxen. Servera till rårakorna och toppa med sås. Servera med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!