Randig kavring

Välj en lagrad ost med mycket smak, vi valde västerbottensost.

Allt om Mat
Randig kavring
Randig kavring Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 14 kavring - skivor
  • 200 g västerbottensost - + 200 g
  • 25 g smör
  • 1 krm svartpeppar - nymald + 1 krm nymald
  • 0,5 kruka persilja

Tillbehör

  • rädisor

Gör så här

  1. Lägg ut kavringskivorna på arbetsbänken. Mixa 200 g ost med smör till en slät röra. Bre oströran på 6 skivor. Strö på 1 krm svartpeppar.

  2. Mixa 200 g ost med persilja till en slät massa. Bre ostmassan på 6 skivor. Strö på 1 krm svartpeppar. Varva ost- och smörskivorna med persiljeostskivorna. Avsluta med en skiva kavring utan ost.

  3. Lägg i press under plastfolie minst 2 timmar. Skär kavringen i 2 cm långa skivor och halvera dem. Servera med rädisor.

Vad tyckte du om receptet?