Randig kavring

Välj en lagrad ost med mycket smak, vi valde västerbottensost.
Allt om Mat
Randig kavring
Randig kavring Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 14 kavring - skivor
  • 200 g västerbottensost - + 200 g
  • 25 g smör
  • 1 krm svartpeppar - nymald + 1 krm nymald
  • 0,5 kruka persilja

Tillbehör

  • rädisor

Gör så här

  1. Lägg ut kavringskivorna på arbetsbänken. Mixa 200 g ost med smör till en slät röra. Bre oströran på 6 skivor. Strö på 1 krm svartpeppar.

  2. Mixa 200 g ost med persilja till en slät massa. Bre ostmassan på 6 skivor. Strö på 1 krm svartpeppar. Varva ost- och smörskivorna med persiljeostskivorna. Avsluta med en skiva kavring utan ost.

  3. Lägg i press under plastfolie minst 2 timmar. Skär kavringen i 2 cm långa skivor och halvera dem. Servera med rädisor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!