Ramslökspesto - recept

Härligt vårig variant på pesto. God att servera på crostini som drinktilltugg, eller till pasta (gärna färsk).
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 300 g ramslök - färsk
  • 1 dl pinjekärnor - lättrostade
  • 75 g parmesan - eller västerbottensost, riven
  • 1,5 dl rapsolja - kallpressad, nötig & aromatisk
  • salt - svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj och ansa ramslöken. Slunga den torr i en salladsslunga eller i kökshandduk. Mixa den i matberedare med kniven monterad.

  2. Tillsätt lättrostade pinjekärnor och riven parmesanost och mixa samman. Droppa ner rapsolja under tiden peston mixas till en kräm.

  3. Smaka av med salt och svartpeppar. Förvara i glasburk med tätslutande lock i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!