Rams- och gräslöksricotta, inlindad i blad

Som en svensk, färsk variant på den klassiska franska getosten Banon cheese, en getost inlindad i kastanjeblad. Här lindas färskosten in i ramslöksblad och gräslöken får ersätta snöret.
Elisabeth Johansson
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 g ricottaost
  • 25 g chèvreost
  • 2 msk gräslök - hackad
  • 1 msk ramslök - hackad
  • 6 - 8 ramslöksblad
  • 4 gräslöksstrån - långa

Gör så här

  1. Lägg ricottaosten i en skål. Finriv chèvren och blanda med ricotta, gräslök och ramslök. Dela ostmassan på hälften. Lägg varje del i en bit hushållspapper och kläm ut vätskan. Forma osten till bollar och platta till.

  2. Lägg ut ramslöksbladen i en stjärna på en skärbräda. Lägg på en av ostarna och vik över bladen runtom osten. Knyt gräslök runt som ett paket. Upprepa med nästa ost. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!