Ramenbröd till hamburgare

Receptet som gör det hundra gånger godare att äta nudlar.

Ramenbröd, 2 st

  • 1 pkt snabbnudlar
  • 1 ägg
  • 2 formar - små, runda

Gör så här

  1. Vi ska göra hamburgerbröd av nudlar, så vi kokar nudlar och häller av i ett durkslag (kryddan i nudelpåsen ger en valfri extra smaksättning)

  2. Vispa ett ägg i en skål. Lägg nudlarna i skålen och blanda runt. Ägget binder samman nudlarna när våra bröd tillagas.

  3. Häll nudlarna i två runda formar av lämplig storlek (små pajformar går bra).

  4. Lägg över plastfolie och pressa ner med hjälp av till exempel en konservburk. Den kan du låta stå kvar som tyngd när du nu ställer in formarna i kylen. Låt stå i 15 minuter.

  5. Värm en stekpanna och häll i lite olja. Nu är det dags att få ut bröden! Knacka formarna försiktigt mot handen. När du känner att nudlarna lossnat från botten häller du ut dem direkt i stekpannan.

  6. Stek i 3–5 minuter på varje sida eller tills de fått en gyllengul färg.

  7. Bygg din burgare! Pröva gärna asiatiska smaker som srirachaketchup, eller att smaksätta biffen med soja och sesamolja.

Originalreceptet kommer från kocken Keizu Shimamoto som på sin blogg goramen.com gör allt möjligt smarrigt med nudlar. Kolla in den!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!