Räktoast Smögen

Recept på räktoast. En smarrig toast med krämig räkröra med ägg, pepparrot, dill och löjrom.
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 4 skivor vitt bröd - rostat
  • smör
  • 500 g räkor med skal
  • 2 ägg - kokta
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 1 msk pepparrot - riven färsk
  • 1 msk dill - hackad
  • salt - peppar

Till garnering

  • krispsallad
  • 50 g löjrom
  • dillvippor
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Skär de rostade brödskivorna kantfria på tre sidor och bred på smör. Skala räkorna och de kokta äggen. Hacka äggen och blanda med räkor, majonnäs, crème fraiche, pepparrot och dill. Smaka av med salt och peppar.

  2. Lägg ett sallatsblad på ena kanten av brödskivorna. Fördela räkröran på ovanpå. Toppa med en sked löjrom och dillvippa. Servera med citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!