Räkspett med korianderolja och chilisalt

Recept på räkspett med korianderolja och chilisalt. Spetten behöver bara grillas någon minut på var sida. Korianderolja ger en god smakboost till räkorna.
Anna Wendt

Ingredienser

  • 400 g räkor - råa, t ex Vannamei eller andra Krav- eller MSC-märkta

Korianderolja

  • 1 kruka koriander
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 0,75 dl olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Chilisalt

  • 1 msk flingsalt
  • 0,5 tsk chiliflakes

Gör så här

  1. Tina räkorna om de är frysta. Trä upp dem på spett.

  2. Korianderolja: Skala vitlöksklyftan. Mixa samman alla ingredienser.

  3. Chilisalt: Blanda salt och chiliflakes.

  4. Grilla spetten 1–2 min på varje sida, tills räkorna fått färg och är genomgrillade. Lägg spetten på ett fat och ringla över korianderolja. Avsluta med lite chilisalt och servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!