Räkröra på rågbröd

Pumpernickel är grovt rågbröd med mycket smak. Säljs i praktiska små rundlar.

Anna Wendt
Räkröra på rågbröd
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 12 skivor pumpernickel - runda
  • 0,5 burk röd stenbitsrom - (à 75 g)

Räkröra

  • 500 g räkor med skal - eller 2 dl räkor i lake
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraiche - lätt
  • 1 msk rödlök - finhackad, –2 msk
  • 1 msk dill - hackad
  • 0,5 tsk citronskal - rivet
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • dill
  • citronskal - rivet

Gör så här

  1. Skala räkorna eller låt räkor i lake rinna av. Grovhacka räkorna.

  2. Blanda räkorna med lök, majonnäs, crème fraiche, lök, dill och citronskal. Krydda med salt och peppar. Låt röran stå i kylen ca 30 min.

  3. Fördela räkröran på brödrundlarna och toppa med stenbitsrom. Garnera med dillkvistar och lite citronskal.

Vad tyckte du om receptet?