Räkröra med saffran och chili i ugnsbakad potatis

En krämig räkröra med äpple, saffran, chili och dill är gott till bakad potatis.
Mitt Kök
Räkröra med saffran och chili i ugnsbakad potatis
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar

Fyllning

  • 750 g räkor - med skal eller 300 g skalade räkor
  • 1 äpple
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,25 g saffran
  • 0,5 röd chili - finhackad
  • 2 msk dill - hackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader. Skrubba 4 bakpotatisar och picka skalet med en provnål. Baka dem på ugnsgallret i mitten av ugnen, cirka 45 minuter eller tills de är mjuka.

  2. Fyllning: Skala räkorna. Vispa crème fraichen hårt och blanda med majonnäs, saffran, chili, räkor, finhackat äpple och dill. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.

  3. Ta ut bakpotatisarna och skär ett kryss på ovansidan, så de kan öppna sig lite och toppa sedan med fyllningen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök