Räkpasta med tomat och ärter

Recept på räkpasta med tomat och ärter. En extra snabblagad rätt blir det med färdigskalade räkor i lag.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 - 2 burkar räkor - i lag (à 340 g), färdigskalade
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk hummerfond - koncentrerad
  • 200 g tomater - passerade (gärna Mutti)
  • 500 g pasta - färsk
  • 250 g gröna ärter - frysta
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Fräs den i olja i en liten kastrull. Rör i sambal, hummerfond och tomater. Sjud på svag värme under lock 5 min.

  2. Koka pasta och ärter enligt anvisning på förpackningen.

  3. Låt räkorna rinna av i sil. Blanda sås, räkor och ärter.

  4. Servera räksåsen med nykokt pasta.

  5. Tips: Om du hellre använder färska räkor så går det åt 1 kilo till receptet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!