Räkpasta med chili och lime

Räkor, chili och lime blir en härlig rätt tillsammans med nykokt pasta.
Mitt Kök
MARTIN SKREDSVIK
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 400 g räkor med skal
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk ingefära - färskriven
  • olivolja
  • 1 lime
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • 4 msk sweet chilisås
  • salt
  • peppar
  • 1 kruka koriander
  • 4 port farfalle - pastafjärilar

Gör så här

  1. Skala och fräs räkorna i olivolja i en het panna (gärna wok) med finhackad vitlök och riven ingefära.

  2. Pressa över limesaften och blanda ner fisksås och sweetchili.

  3. Smaka av med salt och klipp ner rikligt med färsk koriander.

  4. Blanda de varma räkorna med nykokta pastafjärilar och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!