Räkor med thaikryddad glasnudelsallad

Räkor med thaikryddad glasnudelsallad serveras i skålar av isbergssallad. Koriandern kan bytas ut mot bladpersilja. Strö gärna lite rostade sesamfrön över nudelsalladen.  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 kg räkor - med skal, Krav- eller MSC-märkta
  • 200 g glasnudlar
  • 4 salladslökar
  • 1 isbergssallad

Marinad

  • 0,5 lime
  • 0,75 dl sweet chilisås
  • 0,5 dl soja - ljus
  • 1 msk koriander - hackad
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk ingefära - finriven

Garnering

  • koriander
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Skala räkorna. Koka glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Ansa och strimla salladslöken. Skär bort stocken på salladen. Plocka isär bladen. Lägg i iskallt vatten 10–20 min, så att bladen blir krispiga. Blanda räkor, glasnudlar och salladslök i en skål.

  2. Marinad: Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Häll marinaden över nudelsalladen.

  3. Lägg upp ”skålar” av isbergssalladen på ett stort fat. Lägg nudelsallad i bladen. Garnera med koriander och lime.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!