Räkor med thaikryddad glasnudelsallad

Räkor med thaikryddad glasnudelsallad serveras i skålar av isbergssallad. Koriandern kan bytas ut mot bladpersilja. Strö gärna lite rostade sesamfrön över nudelsalladen.

Räkor med thaikryddad glasnudelsallad
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 kg räkor - med skal, Krav- eller MSC-märkta
  • 200 g glasnudlar
  • 4 salladslökar
  • 1 isbergssallad

Marinad

  • 0,5 lime
  • 0,75 dl sweet chilisås
  • 0,5 dl soja - ljus
  • 1 msk koriander - hackad
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk ingefära - finriven

Garnering

  • koriander
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Skala räkorna. Koka glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Ansa och strimla salladslöken. Skär bort stocken på salladen. Plocka isär bladen. Lägg i iskallt vatten 10–20 min, så att bladen blir krispiga. Blanda räkor, glasnudlar och salladslök i en skål.

  2. Marinad: Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Häll marinaden över nudelsalladen.

  3. Lägg upp ”skålar” av isbergssalladen på ett stort fat. Lägg nudelsallad i bladen. Garnera med koriander och lime.

Vad tyckte du om receptet?