Räkor med färskostkräm, kavring och gurka
Recept på räkor med färskostkräm och kavring. Här presenteras rätten i burkar som kan köpas i välsorterade butiker. Men en skål går lika bra.
Ingredienser
-
1 kg
räkor med skal
-
1
gurka
-
2 msk
dill
- hackad
-
2 skivor
kavring
-
25 g
smör
Färskostkräm:
-
200 g
naturell färskost
-
2 dl
crème fraiche
-
1
citron
-
2 msk
persilja
- hackad
-
2 msk
gräslök
- skuren
-
0,5 tsk
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
Garnering:
-
gräslök
-
dill
Färskostkräm:
-
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Vispa samman färskost, crème fraiche och citronskal till en fast kräm. Blanda i persilja och gräslök och krydda med salt och peppar.
-
Skala räkorna. Halvera gurkan på längden och gröp ut kärnorna med en sked. Tärna gurkan och blanda med dill.
-
Skär bort kanterna på brödet och riv eller skär i små tärningar. Stek i smör på medelvärme tills brödet börjar få färg. Häll upp på ett fat och låt svalna.
-
Varva gurka, färskostkräm och kavring i små glas eller burkar. Avsluta med räkor och garnera med gräslök och dill.