Räkor med färskostkräm, kavring och gurka

Recept på räkor med färskostkräm och kavring. Här presenteras rätten i burkar som kan köpas i välsorterade butiker. Men en skål går lika bra.
Bitte E:son Forsberg & Kerstin Svensson
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal
  • 1 gurka
  • 2 msk dill - hackad
  • 2 skivor kavring
  • 25 g smör

Färskostkräm:

  • 200 g naturell färskost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 citron
  • 2 msk persilja - hackad
  • 2 msk gräslök - skuren
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering:

  • gräslök
  • dill

Färskostkräm:

  1. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Vispa samman färskost, crème fraiche och citronskal till en fast kräm. Blanda i persilja och gräslök och krydda med salt och peppar.

  2. Skala räkorna. Halvera gurkan på längden och gröp ut kärnorna med en sked. Tärna gurkan och blanda med dill.

  3. Skär bort kanterna på brödet och riv eller skär i små tärningar. Stek i smör på medelvärme tills brödet börjar få färg. Häll upp på ett fat och låt svalna.

  4. Varva gurka, färskostkräm och kavring i små glas eller burkar. Avsluta med räkor och garnera med gräslök och dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!