Räkor i het kokosmjölk

Citrongräset ger soppan en något stark och frisk smak. Krossa det lätt med baksidan av kniven. Citrongräset kan i den här rätten bytas ut mot lite rivet skal av citron.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g räkor - med skal
  • purjolök - 5 cm
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 3 dl kokosmjölk - lätt
  • 1 dl vatten
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 citrongräs
  • 1 krm salt
  • 100 g sockerärter - strimlade

Bröd

  • 50 g fiberfranska
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk vatten
  • 2 msk persilja - hackad

Gör så här

  1. Skala räkorna. Ansa och strimla purjolöken. Koka ihop purjolök, kokosmjölk, hönsbuljongtärning, currypasta och krossat citrongräs ca 10 min. Smaka av med salt och rör ner sockerärter.

  2. Blanda vitlök, olja, vatten och persilja. Bred det på rostat bröd.

  3. Rör ner räkorna i soppan strax före servering och servera den rykande het med brödet. Ca 410 kcal/portion varav ca 18 g fett, ca 34 g kolhydrater, ca 26 g protein.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!