Räkor i grön curry

Räkor i grön kokoscurry serveras med nudlar men det går bra att byta ut mot ris. Testa dig fram med den gröna currypastan. Olika märken är olika starka. Vannameiräkorna kan ersättas med frysta räkor eller räkor i lag. Servera gärna med nötter och koriander.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g vannameiräkor - råa utan skal, ASC-märkt
  • 1 gul lök
  • 2 msk currypasta - grön
  • 1 burk kokosmjölk - (400 ml)
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 lime
  • 1 knippa salladslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • rapsolja
  • strösocker
  • japansk soja
  • salt

Tillbehör

  • 200 g risnudlar - eller ris

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den i 1 msk olja ca 2 min. Tillsätt currypasta och 1 tsk socker och fräs ca 1 minut. Vispa i kokosmjölk, buljongtärning och 1 msk soja. Skölj limen noga i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ur 1 msk saft. Blanda ner limeskal och limesaft i såsen. Ställ åt sidan.

  2. Ansa och grovhacka salladslöken. Skala och finhacka vitlöken.

  3. Stek räkorna i 1 msk olja i en stekpanna ca 30 sekunder. Tillsätt salladslök och vitlök och stek vidare ca 1 minut. Krydda med 2 krm salt. Häll över såsen och låt koka upp.

  4. Servera räkorna med sås och nudlar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!