Räkor i blinier

I de franska snabbköpen har man länge kunnat köpa miniblinier. Nu finns de även i välsorterade livsmedelsbutiker i Sverige – de ligger tillsammans med kaviaren i kyldisken. Om de är svåra att hitta går det lika bra att lägga fyllningen på crostini.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g räkor - med skal
  • 0,5 mango - liten, mogen
  • 2 msk pinjenötter
  • 3 msk getost - riven, hård
  • 2 dl jungfrusallad - eller strimlad blandad sallad

Vinägrett

  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 krm salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 msk rapsolja

Till servering

  • 135 g miniblinier

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Skala och dela räkorna. Skala, dela, kärna ur och skär mangon i små bitar. Rosta pinjenötterna i en stekpanna.

  3. Blanda räkor och mangobitar med getosten.

  4. Blanda samman ingredienserna till vinägretten. Hit kan förberedas.

  5. Blanda vinägrett med räkor och sallad. Värm blinierna mitt i ugnen på en plåt, ca 5 min. Snitta och fyll dem med räksalladen och pinjenötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!