Räkmacka med pepparrot

Räkmacka med äpple och pepparrot på mörkt rågbröd.
Räkmacka med epparrot
Räkmacka med epparrot Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 500 g räkor - färska eller frysta tinade
  • 1 äpple
  • 2 msk pepparrot - riven
  • 0,5 dl dill - hackad
  • 2 msk majonnäs - lätt
  • 1 msk gräddfil
  • 4 skivor rågbröd - mörkt
  • 1 tsk salt
  • 0,5 krm vitpeppar - + 0,5 krm

Gör så här

  1. Skala räkorna och lägg i en bunke.

  2. Skala äpplet och skär i fyra klyftor. Skär 
bort kärnhuset och skär äpplet i små tärningar.

  3. Blanda räkor, äpple, pepparrot, dill och majonnäs. Tillsätt 1 tsk salt och 1/2 krm peppar.

  4. Servera räkröran på brödet. Toppa med 
1/2 krm vitpeppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!