Räkcouscous med limedressing

En ljummen sallad med fruktig smak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 kg räkor med skal - frysta
  • 0,5 tärning hönsbuljong
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 dl couscous
  • 1 tsk smör
  • 1 nektarin
  • 0,5 liten gurka
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 dl gräslök - hackad
  • 3 dl sallad - gärna rucola grovstrimlad

Dressing

  • 1 dl lättyoghurt - mild
  • 1 tsk honung - flytande
  • 0,5 lime - rivet skal och saft av
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Tina och skala räkorna.

  2. Koka upp buljongtärning och vatten. Rör ner couscous och smör. Låt stå under lock 5 min, ta av locket och låt kallna.

  3. Kärna ur nektarinen. Skär nektarin och gurka i stora bitar. Blanda ner det i couscousen.

  4. Rör i räkor, peppar, gräslök och sallad.

  5. Smaksätt yoghurten med honung, lime och salt. Servera dressingen till salladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!