Räkcocktail med sparris

Recept på räkcocktail med sparris. En smakrik dressing med dragon ­och dijonsenap passar perfekt till räkorna och sparrisen.
Räkcocktail med sparris
Räkcocktail med sparris Foto: Ulrika Pousette

Räkcocktail med sparris

  • 1 knippa grön sparris
  • 500 g räkor med skal
  • 12 körsbärstomater
  • 50 g mâchesallad

Dressing

  • 2 msk olivolja
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 0,5 msk honung - flytande
  • 1 msk dragon - hackad
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • rostad ciabatta

Gör så här

  1. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Koka den i lättsaltat vatten tills den är nätt och jämnt mjuk, ca 4 min. Spola ­hastigt av sparrisen med kallt vatten så att kokningen avstannar. Skär sparrisen ­i mindre bitar.

  2. Skala räkorna. Halvera tomaterna. Fördela sallad, tomater, sparris och ­räkor i glas.

  3. Dressing: Vispa samman ingredi­enserna till dressingen. Häll den över salladen. Servera med rostad ciabatta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!